Opdemobi mobiele websites

QR Code

Quick Response Codes

Heeft u de uitgebreide mogelijkheden van QR-codes (Quick Response Codes) ontdekt en wilt u die toepassen voor uw organisatie? Opdemobi is op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen en toepassingen en kan samen met u aansprekende concepten bedenken en uitvoeren.

Wat is een QR-code?
Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode. De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en op visitekaartjes. In Nederland is de code onder andere terug te vinden op de e-tickets van de NS, maar ook steeds vaker op posters, verpakkingen of in tijdschriften.

Hoe werkt een QR-code?

Een URL van een website wordt gecodeerd tot een QR-code, die weer wordt afgedrukt in een tijdschrift, op een poster of op de verpakking van een product. De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond. Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL.

Is een QR-code toepasbaar voor elke telefoon?

Tegenwoordig beschikken alle smartphones over een QR-codescanner. Recente scanners op mobiele telefoons (Barcode Scanner op Android) hoeven niet meer eerst een foto te nemen om die vervolgens te analyseren. Deze scanners kunnen realtime een QR-code scannen, waarmee het scannen van QR-codes ook echt snel wordt.

Meer weten over QR-codes?

Neem contact op met Opdemobi voor een vrijblijvend gesprek. Bel 013 - 466 65 65 of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


Opdemobi mobiele websites

Powered By Drukkerij Groels en Digi-D   Algemene voorwaarden - Disclaimer - Sitemap